top of page

Ecologische verwarming

WARMTEPOMPEN_______________________________________________

Warmtepompen

Een warmtepomp is de beste oplossing wanneer je kiest voor milieuvriendelijke verwarming aan een zo laag mogelijke kost.

Warmtepompen halen hun hernieuwbare energie uit de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Hierdoor kan je eindeloos putten uit gratis energiebronnen en ben je niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.

De energie die je nodig hebt om deze bron te ontginnen krijg je exponentieel terug in warmte, wat niet alleen ecologisch interessant is maar ook duidelijk voelbaar in je energiekosten.

Naargelang de wensen en de geologische omstandigheden wordt gekozen voor het meest efficiënte systeem

Condensatieketels

CONDENSATIEKETELS__________________________________________

Laadpalen

Een condensatieketel is een verwarmingstoestel dat extra warmte uit de rookgassen haalt die je anders zou verliezen via het rookgaskanaal.

De Verbranding van gas, stookolie, hout of pellets gaat altijd gepaard met een uitstoot van warme rookgassen. Die warmte wordt maximaal herwonnen waardoor je verbruik aan brandstof sterk verlaagt.   

Het is in vele gevallen de perfecte basis voor je centrale verwarming. Je verhoogt niet enkel het rendement maar het is eveneens ecologisch meer verantwoord doordat de uitstoot tot een minimum herleid wordt. Zelfs bij hout- of pelletverbranding zijn de waarden veel lager dan de opgelegde normen.

LAADPALEN____________________________________________________

Nu de elektrische of hybride voertuigen niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn, is het aangeraden om ook een oplaadmogelijkheid thuis te hebben.

Een laadpaal die ook nog eens communiceert met je slimme elektrische installatie biedt ook de mogelijkheid om je elektrische auto te gebruiken als thuisbatterij. 
In dit geval zal de niet gebruikte energie van je zonnepanelen opgeslagen worden in je autobatterij en kan je ook die elektriciteit eventueel opnieuw onttrekken van je autobatterij op momenten dat je eigen opgewekte groene stroom onvoldoende blijkt.

Met een kaartsysteem kan je eventueel uw laadpaal ook door derden laten gebruiken of de opgeladen energie voor je bedrijfswagen rechtstreeks laten factureren aan je werkgever of bedrijf.

WESprojects voegt de meeste geschikte laadpaal toe aan je slimme elektrische installatie.

Thuisbatterijen

THUISBATTERIJEN______________________________________________

Thuisbatterijen bestaan in compacte vormen voor een kleinere opslag van je overtollige eigen opgewekte energie, of ook in meer performante formaten met een grotere opslagcapaciteit.

Sommige zijn ook uitbreidbaar zodat je kan starten met een meer beperkte opslagcapaciteit met de mogelijkheid om later met extra modules uit te breiden.

De mogelijkheden zijn dus breed genoeg om iedereen een geschikte oplossing aan te bieden.

Is je eigen productie van elektriciteit groot genoeg, dan kan je in combinatie met een slimme sturing volledig off-grid gaan en ben je niet meer afhankelijk van het elektriciteitsnet.

WESprojects integreert uw thuisbatterij in uw slimme installatie volledig op maat.

ZONNEPANELEN______________________________________________

Zonnpanelen

Duurzame energie is de dag van vandaag belangrijk. We staan je hier dan ook graag bij om een passende keuze te maken.

bottom of page